Om VVV


Hej kamrater i föreningen Vägval Vänster Information!

Alla rörelser har en inneboende tendens att bygga hierarkier, skriver Johan Lönnroth. Inom arbetarrörelsen har vi den så kallade ”demokratiska centralismen” som många av oss fostrats in i och som i det långa loppet leder till stagnation och jasägeri.

Det lär inte räcka med stolta deklarationer om att så skall det inte gå med oss. Jag märker ju själv hur trevligt det är att äntligen få vara ordförande efter mina tio år i Gudrun Schymans (i och för sig behagliga) skugga.

Som jag hoppas Ni har märkt har vi årsstämma i Uddevalla den 21 juni mellan klockan 14.00 och max. till 17.00, lokal Bohusläns Museum. Kanske kan vi därefter göra nåt ännu mera socialt ihop.

Ekonomin är knapp så vi skickar inte ut personliga kallelser med snigelpost, men vi skall försöka nå var och en av Er, antingen denna epostala väg eller genom telefonen. Vi i interimsstyrelsen (Karin Svensson Smith, Dan Gahnström och jag) skickar inte heller ut några förslag eller någon verksamhetsberättelse för den korta tid vi funnits. I all korthet kan vi bara berätta att vi dels hade ett lyckat möte i Göteborg den 16 maj, dels har vi ju nu (som Ni hoppeligen märkt) byggt upp vår hemsida www.vagvalvanster.se med Stefan Björling och Dan Gahnström som redaktörer.

Jag hoppas i första hand att Ni kan komma. Om Ni inte kan det hoppas jag att Ni skickar förslag på medlemmar i den kommande styrelsen, revisorer och valberedning. Vidare är det kanonbra om Ni också skickar synpunkter på vad vi skall göra.

Enligt principen om den totala öppenheten så är det allra bästa om Ni kan skicka brevet till Stefan eller Dan så att de kan lägga ut det på hemsidan. Men om Ni inte vill det så kan Ni också skicka det personligt till någon av oss fyra (Karin Dan Stefan eller Johan). Men om Ni vill att något av det Ni skriver inte skall spridas till andra, säg ifrån. Själv är jag en obotlig sladdertacka.

Hoppas vi ses och att Du får en sommar full av rött (kärlek) grönt (natur) blått (vatten och himmel) och gult (sol).

Johan