Om VVV


Vägval Vänster i Göteborg

Idag höll Vägval Vänsters sitt första offentliga möte på Folkets Hus i Göteborg.

Idag, söndag, höll Vägval Vänster sitt första offentliga möte. Det gick av stapeln på Göteborgs Folkets Hus med debattörer och åhörare från hela landet. I ett soligt och somrigt Göteborg fick åhörarna ta del av ett intensivt politisk program. Men också av Johan Lönnroths hemlagade spenatpaj.

Först ut var Jonas Sjöstedt (v) och Anneli Hulthén (s) som möttes i debatt under rubriken "Vem skall vänstern rösta på i EU-valet". Debatten utvecklades till en spännande diskussion om de bägge partiernas förhållande till EU, förslaget till ny konstitution och demokrati.

Därpå följde en uppskattad debatt mellan Karin Svensson Smith (v) och Claes Roxberg (mp) under rubriken "Vad skiljer v från mp". Debatten satte fokus på behovet av de bägge partiernas existens, men lyfte också fram ett antal konkreta exempel från lokal nivå på fruktbara samarbeten.

Slutligen presenterade Johan Lönnroths sitt "Program för en Frihetlig Vänster". Som opponenter stod Alex Bengtsson (Ung Vänster) och Amanda Perralta, doktor i idéhistoria.

Vi återkommer med en mer detaljerad redogörelse för mötet.