Om VVV


Det hela är absurt!

Johan Lönnroth, ordförande för Vägval Vänster kommenterar uppgifterna att vår krönikör, Susanna Andersson, hotas av uppsägning om hon skriver på vår hemsida.

Aftonbladet avslöjar i dag att Susanna Andersson, 31 år, och anställd på vänsterpartiets partikansli i Stockholm hotats av uppsägning om hon skriver på Vägval Vänsters hemsida. Johans kommentar är: - Det hela är så absurt att jag inte kan tro det är sant.
Susanna själv bekräftar uppgifterna i Aftonbladet.

Kanslichefen på vänsterpartiets partikansli hävdar dock att hon i ett samtal med Susanna Andersson endast diskuterat det lämpliga i att skriva på en hemsida som av partistyrelsen pekats ut som fraktionsverksamhet. Ett påstående som Stig Henriksson, partistyrelseledamot från Fagersta avfärdar:
- PS har aldrig fattat ett beslut som stämplar Vägval Vänster som fraktionsverksamhet. Själv ser jag hemsidan som ett ärligt försök att bredda den röd-gröna debatten och kan inte begripa de som ropar om fraktionsverksamhet och uteslutningar av partikamrater som deltar i debatten.

Vägval Vänster är en politisk fristående ekonomisk förening. Vi hävdar yttrandefriheten som en grundläggande rättighet i vårt samhälle och i fallet Susanna Andersson var vår överenskommelse att hon i första hand skulle skriva krönikor om sitt breda fotbolls- och musikintresse. Hur denna överenskommelse skulle kunna ligga till grund för ett hot om uppsägning och kopplas samman med ett påstått fraktionsarbete inom Vänsterpartiet är för oss en fullständig gåta.