Skugga Skugga Skugga
Skugga
VägValVänster
Tom Tom Tom Tom Tom Tom Tom Tom
Start Om Vastgotaskolan Debatt Arkiv Lankar Tom Tom
Publicerad den 8 juni 2004
Johan Lönnroth
Hej kamrater i föreningen Vägval Vänster Information!
Alla rörelser har en inneboende tendens att bygga hierarkier, skriver Johan Lönnroth. Inom arbetarrörelsen har vi den så kallade ”demokratiska centralismen” som många av oss fostrats in i och som i det långa loppet leder till stagnation och jasägeri.
Det lär inte räcka med stolta deklarationer om att så skall det inte gå med oss. Jag märker ju själv hur trevligt det är att äntligen få vara ordförande efter mina tio år i Gudrun Schymans (i och för sig behagliga) skugga.

Som jag hoppas Ni har märkt har vi årsstämma i Uddevalla den 21 juni mellan klockan 14.00 och max. till 17.00, lokal Bohusläns Museum. Kanske kan vi därefter göra nåt ännu mera socialt ihop.

Ekonomin är knapp så vi skickar inte ut personliga kallelser med snigelpost, men vi skall försöka nå var och en av Er, antingen denna epostala väg eller genom telefonen. Vi i interimsstyrelsen (Karin Svensson Smith, Dan Gahnström och jag) skickar inte heller ut några förslag eller någon verksamhetsberättelse för den korta tid vi funnits. I all korthet kan vi bara berätta att vi dels hade ett lyckat möte i Göteborg den 16 maj, dels har vi ju nu (som Ni hoppeligen märkt) byggt upp vår hemsida www.vagvalvanster.se med Stefan Björling och Dan Gahnström som redaktörer.

Jag hoppas i första hand att Ni kan komma. Om Ni inte kan det hoppas jag att Ni skickar förslag på medlemmar i den kommande styrelsen, revisorer och valberedning. Vidare är det kanonbra om Ni också skickar synpunkter på vad vi skall göra.

Enligt principen om den totala öppenheten så är det allra bästa om Ni kan skicka brevet till Stefan eller Dan så att de kan lägga ut det på hemsidan. Men om Ni inte vill det så kan Ni också skicka det personligt till någon av oss fyra (Karin Dan Stefan eller Johan). Men om Ni vill att något av det Ni skriver inte skall spridas till andra, säg ifrån. Själv är jag en obotlig sladdertacka.

Hoppas vi ses och att Du får en sommar full av rött (kärlek) grönt (natur) blått (vatten och himmel) och gult (sol).

Johan
Linje
 
Info
Pixelkant vänster Styrelseordförande:
Johan Lönnroth
Övriga styrelseledamöter:
Karin Svensson Smith (vice ordförande), Dan Gahnström, Maria Kindstedt och Stefan Björling
Ansvariga webbredaktörer:
Stefan Björling, Dan Gahnström och Niklas Jakobsson
Pixelkant höger
Pixelkant

Bild del1Bild del2
Veckans krönika
Pixelkant vänster Att hålla ryggen fri eller bli en folkefiende?
Myndigheterna i Thailand avstod från att varna för eventuella flodvågor till följd av jordbävningen i sydostasien. Även om följderna denna gången överskred alla tänkbara scenarion är tendensen att myndigheter avstår från att larma eller infomera allmänheten för faror ett inte helt okänt fenomen. Särskilt inte i fråga om miljörisker. Det skriver Högni Hansson från Landskrona.
Högni Hansson
Pixelkant höger
Pixelkant
 
Notiser
Pixelkant vänster VVVs möteskalender
Januari

20. Behövs ett feministiskt parti? Folkets Hus, Malmö, 19:00.
Arr: Vägval Vänster Skåne, ABF och
Folkrörelsen Tid för Sverige

29. "VVVs Riksting", Årsta Teater, i anslutning till Årsta Folkets Hus, 10 - 17. Arr: Vägval Vänster.

Februari
12. Seminarium: "Hur kan ett feministiskt parti förändra?". Plats: Pusterviksteatern, Göteborg.
Arr: VVV Göteborgsområdet och VVV Skåne

Mars
12. Seminarium: " Vad är välfärd och hur ska den finansieras långsiktigt?". Plats: Fagersta.
Arr: Vägval Vänster, ETC! och (v) Fagersta.

Se ytterligare information under fliken "Om VVV".


Pixelkant höger
Pixelkant
 
 
Skugga Skugga Skugga
CopyrightWebmaster